3 stappen voor thuiskappers tijdens corona

We zitten met z’n allen in een rare tijd. Niet alleen de kapsalons hebben het moeilijk, maar helaas ook de thuiskappers. Er is veel onzekerheid en er zijn veel vragen. Hierbij ons korte stappenplan voor de thuiskappers.

1. Klantenstop aanzetten.

De gezondheid van de thuiskappers en de klanten hebben de hoogste prioriteit in deze lastige tijden. Omdat onze thuiskappers zelf de eigen werktijden bepalen adviseert trimwings de thuiskappers sterk om de klantenstop aan te zetten tot 6 april (of tot anders aangegeven door het RIVM). Dit is uiteraard een vervelend bericht, maar met name belangrijk juist omdat veel klanten vanwege een hoge leeftijd in de risicogroep zitten.

2. Verplaats bestaande afspraken.

Verplaats bestaande afspraken en hou hierbij rekening met een eventuele verlenging van de maatregelen. Het nog eenmaal knippen van een vaste klant is verleidelijk, maar doe dit niet! Jouw reis naar de klant, jouw materiaal en de afstand die je moet bewaren ten opzichte van je klant maken dit een slecht plan. Ons advies: NIET DOEN dus.  

Communiceer in plaats daarvan duidelijk naar je klanten door een persoonlijk bericht mee te sturen met je afspraak wijziging. Gezien de situatie zullen ze dit waarschijnlijk goed kunnen begrijpen.

3. Bekijk de regelingen en subsidies voor zzp’ers

De overheid heeft meerdere regelingen en subsidies ingesteld voor ZZP’ers die in de financiële problemen zijn gekomen door de covid-19 maatregelen. Ons advies is om deze goed in de gaten te houden en waar nodig hier aanspraak op te maken tot de klantenstop verwijderd kan worden.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie

Om de thuiskappers op weg te helpen na de maatregelen zullen alle profielen, vanaf 7 april geheel gratis worden omgezet naar PLUS profielen.

Sterkte!

Delen?

Aanmelden thuiskapper

Wil jij ook beginnen als thuiskapper? Meld je vandaag nog gratis aan en kom in contact met nieuwe klanten in jouw buurt!

Aanmelden

Volg Trimwings

Volg ons op Facebook