Om ervoor te zorgen dat je kapsel niet slordig wordt is het goed om voor jezelf te bepalen wanneer het tijd is om naar de kapper te gaan.  Wanneer dit moment valt verschilt voor mannen, vrouwen en kinderen en hangt af van jouw type kapsel.

Mannen (kort haar)

Met een kort kapsel valt het sneller op wanneer je haar uitgroeit. De lengte van het haar zelf is niet het kenmerkende factor van een slordig kapsel. Het gaat hier namelijk met name om de uitgroei rond de oren en de nek die het kapsel slordig maken. Bij een kort kapsel is het aan te raden om ongeveer eens per maand een kapper te bezoeken om het kapsel bij te werken.

tip: hoeft je kapsel niet perse korter maar wil je het wel netjes hebben bijgewerkt? Vraag de kapper dan om alleen de contouren bij te werken, dit is bij de meeste kapsalons een stuk goedkoper.

Vrouwen (lang haar)

Bij lang haar zijn het voornamelijk de dode puntjes die het kapsel er onverzorgd uit doen zien. Om deze op tijd voor te zijn is het aan te raden om eens per 3 maanden naar de kapper te gaan.

Hoe je met deze richtlijn omgaat is verschillend per kapsel en per persoon. Zijn jouw haren geverfd, dan doe je er verstandig aan al iets eerder de kapper te bezoeken om je haren bij te kleuren en je haren op te frissen.

Wil je je haren juist laten uitgroeien en verzorg je jouw haar goed, dan is het geen probleem om jouw bezoekje langer uit te stellen.