Hoe bepaal ik mijn beste prijs?

Ontdek jouw tarief!

Het bepalen van de juiste prijs voor jouw diensten kan lastig zijn. Je bent vrij om je prijzen zelf te bepalen. Hoe je hier het beste mee om kan gaan en de voor- en nadelen van hoge- en lage prijzen leggen we uit in dit artikel.

Ambulante kapster prijzen

Knippen kinderen 10€
Knippen heren 20€
Knippen dames 30€

Deze tarieven zijn het gemiddelde van de tarieven van alle ambulante kappers op het platform. De prijzen zijn incl. 6% btw en voorrijkosten.

Voordelen van hoge prijzen

Meer plezier

Wanneer je ervoor kiest om jouw tarieven aan de hoge kant te zetten, verdien je inderdaad meer geld per klant. Dit zal je waarschijnlijk meer motiveren dan dat je dezelfde dienst uitvoert voor een laag tarief. Een hogere motivatie betekent dat je ook meer plezier hebt in je werk en dit resulteert in een betere ervaring voor de klant.

Betere waardering = meer klanten lange termijn

Aangezien de klant jouw dienst zal beoordelen na je knipbeurt zal jouw score stijgen, en hiermee ook het aantal klanten.

Groter werkgebied

Een hogere prijs, kan wellicht ook betekenen dat jij bereid bent om iets verder te reizen om jouw klanten te knippen. Als je jouw werkgebied vergroot betekent dit automatisch dat jij vindbaar bent voor meer klanten. Je werkgebied pas je gemakkelijk zelf aan in je profiel.

Voordelen van lage prijzen

Meer klanten

Lagere prijzen zijn zeker niet altijd slecht. Hoe scherper jouw prijs, hoe aantrekkelijker jouw dienst is voor de mensen in jouw regio. Zijn er veel kappers actief in jouw regio en wil jij graag meer klanten dan je op dit moment krijgt? Dan kan het verlagen van jouw tarief een goede stap zijn om jouw klanten over de streep te trekken.

Beter zichtbaar in resultaten

Klanten kunnen de profielen filteren op de prijzen voor de diensten van de kappers. Heb jij een scherpe prijs, dan betekent dat dat jouw profiel vaker gevonden zal worden.

Kans op meer reviews

Kies jij ervoor om je prijzen (tijdelijk) te verlagen? Dan levert dit de kans op om bij de extra klanten die jij zal werven ook een positieve review kan ontvangen. De reviews blijven onbeperkt op jouw profiel staan en zijn een geweldige manier om andere klanten te laten zien hoe goed jij bent.

Het beste tarief

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, hangt het juiste tarief af van jouw instelling en jouw rooster. Eén juiste tarief bestaat er niet en hier kan je het beste mee spelen om erachter te komen welke prijzen juist zijn voor jou.

Wij raden aan om in eerste instantie de basis prijzen die wij voor je hebben ingesteld te hanteren en de prijzen van andere kappers om erachter te komen hoeveel klanten er in jouw regio geïnteresseerd zijn in je service. Aan de hand hiervan zou je ervoor kunnen kiezen om deze prijzen te verhogen of te verlagen.

Delen?

Aanmelden thuiskapper

Wil jij ook beginnen als thuiskapper? Meld je vandaag nog gratis aan en kom in contact met nieuwe klanten in jouw buurt!

Aanmelden

Volg Trimwings

Volg ons op Facebook